Workout

Bij work-out doen we veel verschillende dingen. Daarom is het leuk en verveelt het eigenlijk nooit. Alle oefeningen doen we op muziek en ook hierin zit veel variatie: nieuwe popmuziek, maar ook uit de jaren 90, 80 en 70 (lekker ouderwets swingen) en soms Afrikaans of Zuid-Amerikaans.
De opbouw van de les is: warming-up, allerlei oefeningen die meestal voor je conditie zijn, daarna oefeningen voor het versterken en lenig maken van spieren en dan weer cooling-down. Soms doen we "circuitjes", allerlei toestellen of apparaten waarmee we één minuut lang een oefening moeten doen en na de oefening ga je naar het volgende onderdeel van het circuit, zodat iedereen aan het eind alles heeft gedaan. Kortom: van alles wat.
Maar.....wat deze les nu zo leuk maakt, zodat iedereen met plezier komt (en een aantal van ons zelfs al jarenlang): DE SFEER. Dat komt door onze "juf" Ria de Jong. Ze heeft altijd een afwisselende les, leuke muziek, een gekke opmerking, weer een nieuwe trend, bijvoorbeeld Tae Bo of Pilates dat we gaan uitproberen. Bovendien kent ze iedereen, al komt iemand nog niet zo lang.