Elke week is er de ouder-kindgym. Dit is een gymles voor kinderen die kunnen lopen.

Eerst is er even tijd om in de blokkenbak te spelen.. maar niet te lang hoor want dan gaat de muziek alweer aan om te starten met de warming up! Tijdens de warming-up gaan we rennen, lopen we als dieren en leren we de kinderen verschillende vormen van bewegingen uit te voeren op een spelende manier.  Daarna gaan we dansen op leuke liedjes en spelen we natuurlijk ook tikkertje met je papa, mama, opa, oma of een andere ouder die mee is. Ook doen we andere oefeningen tijdens de warming up om de kinderen motorisch zoveel mogelijk te laten groeien. Na ongeveer een kwartiertje zijn we helemaal warm en ready om te beginnen met klimmen en klauteren op de toestellen!  Deze toestellen zetten we snel met zijn allen klaar! Ondertussen kunnen de kinderen spelen in de blokkenbak of helpen super goed mee met de spullen op de juiste plek zetten. 
Dan is het eindelijk tijd om alles te ontdekken met elkaar en aan het einde van de les gaan we snel opruimen samen en gaan we zingen met z'n allen: "1, 2, 3....handen op de knie....heen en weer....TOT DE VOLGENDE KEER!!!!!!!"

 

Nijntje Beweegprogramma:

Tijdens deze lessen behandelen wij Nijntje beweegdiploma. Verschillende onderdelen uit dit programma zullen  behandeld worden tijdens de lessen. Ook gaat Nijntje elke week met een van de peuters mee uit logeren! Nijntje heeft dan ook haar eigen logeer tas met allemaal verschillende spellen en andere materialen om er samen een leuke week van te maken. Er zit ook een map in de tas met alle avonturen die Nijntje met elke peuter al heeft beleefd en elke week word deze map dikker met mooie verhalen, foto's en tekeningen.